Voorkom problemen in de mond en blijf gezond!

Door dagelijks goed te poetsen en tussen uw tanden en kiezen te reinigen, heeft u zelf veel invloed op uw mondgezondheid en daarmee op uw algehele gezondheid. Er is namelijk een relatie tussen deze twee.
De mondhygiënist adviseert u, op basis van uw persoonlijke situatie, over de meest passende mondverzorging. Alsnog kan op het gebit tandsteen of aanslag ontstaan en kunt u last krijgen van gevoelige tandhalzen, teruggetrokken of bloedend tandvlees, een slechte adem (halitose), tongcoating (bacteriën achterop de tong) of gaatjes.
Op die momenten kan de mondhygiënist een belangrijke bijdrage leveren aan het herstellen van de mondgezondheid en het voorkomen van verdere mondproblemen.
De mondhygiënist is namelijk dé specialist op het gebied van preventie en streeft ernaar om, samen met u, de meest optimale mondgezondheid te bereiken.

Behandelingen

Kinderen (1 t/m 17 jaar)

Kinderen kunnen een mondhygiënist bezoeken. U kunt niet vroeg genoeg starten met preventie. In de meeste gevallen wil dat zeggen dat ik me richt op het goed schoonpoetsen van de tanden, verwijderen van plaque en tandsteen.
Een goede mondhygiëne kan bij kinderen extra bemoeilijkt worden door de wisselfases, maar ook door crowding (scheefstand van tanden/kiezen) en orthodontische apparatuur (beugel). In deze fases lopen kinderen meer risico op het ontwikkelen van cariës, dus is extra begeleiding in de mondhygiëne erg belangrijk.
Behandeling van kinderen tot 18 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Volwassenen (18 jaar en ouder)

Als u voor de eerste keer bij mij in de praktijk komt zal ik de gezondheid van uw tandvlees in kaart brengen door middel van een parodontiumstatus of door middel van een PPS-screening, dit is afhankelijk van de reden van komst. Na het screenen van het tandvlees zal ik met u bespreken wat voor u de best passende behandeling is.
Voor de kosten van de behandeling kunt u kijken bij tarieven. Bent u aanvullend verzekerd voor tandartskosten, dan krijgt u in de meeste gevallen ook van de behandeling bij de mondhygiënist een deel vergoedt.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Vindt u een gezonde mond ook zo belangrijk?

Bezoek dan de mondhygiënist!