EMS Airflow®

Ik werk sinds enkele jaren met EMS Airflow en heb met deze techniek al vele patiënten naar volle tevredenheid behandeld.
EMS Airflow is de nieuwste techniek op het gebied van gebitsreiniging. Met behulp van dit apparaat wordt het gebit op een patiëntvriendelijke manier schoongemaakt. Dus intensieve én pijnloze reiniging.
EMS Airflow

Wetenschappelijke consensus Guided Biofilm Therapy protocol

Guided Biofilm Therapy (GBT) is gebaseerd op behandelstappen die individueel zijn bewezen door meerdere Randomized Control Trials (RCT’s). De belangrijkste verschillen in het GBT protocol ten opzichte van conventionele professionele gebitsreiniging zijn:
Onthullen: Biofilm wordt zichtbaar. Zichtbaar maken van biofilm voor gerichte verwijdering en motivatie van de patiënt leidt tot significant betere resultaten dan professionele gebitsreiniging zonder zichtbaar maken van de biofilm.
AIRFLOW®: Biofilm is de hoofdoorzaak van mondziekten en tandsteen daarom beginnen we met het verwijderen van de oorzaak. AIRFLOW® is superieur aan handinstrumentatie en PIEZON® technologie in supra- en subgingivaal biofilmmanagement. AIRFLOW® is zachter voor de weefsels en pijnloos. AIRFLOW® is daarom de methode bij uitstek voor onderhoud. Bij de niet-chirurgische behandeling van parodontitis en peri-implantitis levert de toepassing van AIRFLOW® met PERIOFLOW® mondstuk eveneens zeer goede resultaten op.
PIEZON® PS: Gerichte verwijdering van tandsteen – bescherming van de tanden. Het gebruik van PIEZON® met het PS Instrument leidt tot dezelfde klinische resultaten als het gebruik van manuele instrumenten. PIEZON® PS is minder invasief en aangenamer voor patiënten. Het vooraf verwijderen van biofilm verhoogt de zichtbaarheid van tandsteen, waardoor overinstrumentatie wordt geminimaliseerd en tandweefsel behouden blijft.
Niet polijsten. Een polijstbeurt met polijstpasta, roterende borstels en rubberen cups zijn niet meer nodig na een behandeling met AIRFLOW®. De tandoppervlakken worden perfect gereinigd en de natuurlijke weefsels blijven behouden.